Veleposlanik Japana u RH Yashio Tamura u posjetu Otočcu

1

OTOČAC – Veleposlanik Japana u RH Yashio Tamura ponovno je posjetio Otočac. Ovaj osvjedočeni prijatelj Like na ovim je prostorima boravio više puta i uvijek je to činio kao dobročinitelj. Njegovom je zaslugom, kao  i susretljivošću njegove Vlade otočkom Domu za starije i nemoćne u dva navrata predana donacija u vrijednosti od 108 tisuća eura. Ta su sredstva dijelom utrošena u građevinske radove a 68 tisuća e utrošeno je za opremanje novog krila ove ustanove. Na ulazu u ustanovu gosta su dočekali župan Ličko-senjski Milan Jurković sa suradnicima, gradonačelnik Otočca Mario Barković u pratnji članova Gradskog poglavarstva, djelatnici i štićenici Doma za starije i nemoćne. Nakon obilaska novog objekta donatoru se najprije zahvalio gradonačelnik Barković, da bi potom župan Jurković istaknuo plemenitost i dobru volje veleposlanika Tamure.

– Vi nam ekselencijo dolazite kao dobar prijatelj koji uvijek priskače u pomoć. Mi smo vam na tome neizmjerni zahvalni, posebice zato što ste osjetili potrebu pomoći u opremanju ovog prekrasnog objekta. Štićenici Doma, zaposlenici i svi mi dugujemo vam zato veliku zahvalnost, istaknuo je župan Jurković.

Veleposlanik Y. Tamura obratio se nazočnima na hrvatskom jeziku. Ovu pomoć smatra simbolikom jer dobra suradnja i prijateljstvo su čin koji se uvijek stavlja iznad materijalnoga, a Otočac i Ličko-senjska županija su to po njegovim riječima itekako zavrjednili.

M. S.