Vikend na cestama Ličko-senjske županije: Šesnaest prometnih nesreća, dvije s teško ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave ličko-senjske, zabilježeno je šesnaest prometnih nesreća, izvijestila je policija. Dvije nesreće su rezultirale s dvije teško ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Karlobaga i Korenice.

Dodatno, jedna prometna nesreća s dvije lakše ozlijeđene osobe zabilježena je na području Novalje. Ostale nesreće su rezultirale materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (5), Senja (2) i Novalje (2).

Nastavak ispod oglasa

Posebno se ističu dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama. U subotu, 3. lipnja, oko 13.36 sati u Korenici, 24-godišnji hrvatski državljanin je, upravljajući motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Plitvičkih Jezera prema Korenici, uslijed neprilagođene brzine udario u stražnji dio automobila talijanskih nacionalnih oznaka. Vozač motocikla je teško ozlijeđen.

Druga nesreća dogodila se u nedjelju, 4. lipnja oko 17.15 sati na državnoj cesti broj 8 u Karlobagu. Tada je 33-godišnji njemački državljanin, upravljajući motociklom njemačkih nacionalnih oznaka iz smjera Zadra prema Karlobagu, uslijed neprilagođene brzine u oštrom lijevom zavoju udario u betonski rubnjak. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Osim toga, policija je tijekom vikenda provela preventivno-represivnu akciju u prometu. Cilj akcije bio je održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 4. lipnja na području Novalje kod 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, koja je iznosila 1,15 g/kg.

L.O.