Vikend u PU Ličko-senjskoj: 4 prometne nesreće

0

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. studenog, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 4 prometne nesreće ( sve s materijalnom štetom). Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Otočca, te po jedna na području Gospića i Korenice.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda više  preventivno represivnih  akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđeno je 98 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 56 prekršaja prekoračenja brzine i 11 prekršaja  upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 1,69 g/kg izmjerena kod 49-godišnjaka iz Splita, koja je evidentirana na području Policijske postaje Donji Lapac.

Najveća izmjerena brzina od 200 km/h evidentirana je kod 55-godišnjaka iz Zagreba, koji je na dijelu autoceste A 1, kod odmorišta Zir,  zatečen da upravlja sa osobnim automobilom marke „Peugeot 607“ zagrebačkih registracijskih oznaka, a  snimljena je  uređajem „Traffivision“ (presretač).

MUP