VIS “Trinitas” na Papa-festu

Otočac Mali zbor otočke župe Presvetog Trojstva odnosno vokalno-instrumentalni sastav TRINITAS, koji redovito nedjeljom navečer u župnoj crkvi animira pjevanje na misi s mladima, snimio je pjesmu s kojom će 7. listopada o.g. nastupiti na PAPA FESTU – festivalu moderne kršćanske glazbe u Solinu.

“Papa-fest” je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava, koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod pape Ivana Pavla Drugoga Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. Od tada se održava redovito svake godine u prvu nedjelju listopada.

Nastavak ispod oglasa

Stihove pjesme ANĐELU ČUVARU spisateljice Mire Preisler uglazbila je časna sestra Cecilija Pleša (rodom iz Gacke doline), a aranžerski ju je uredio Zdenko Hršak Zdenna, u čijem je studija pjesma i snimljena. Pjesma vokalno sadrži solo izvedbe i troglasnu zbornu dionicu, a od instrumenata zastupljeni su sintisajzer, gitara, brač i def.

Nadamo se da će nakon ovoga pothvata članovi VIS-a “Trinitas” s još većim oduševljenjem nastaviti rad ter mlađima koji vole pjevanje i sviranje biti poticaj da im se pridruže u zajedničkom slavljenju Gospodina i širenju glazbene kulture u našoj sredini, kazao je don Anđelko Kaćunko.

 

Dražen Prša