Voda u Karlobagu je potpuno ispravna

Šire područje Općine Karlobag snabdijeva se pitkom vodom iz izvora Rudanka i Crno vrilo. Riječ je o vodocrpilištima sa obornaka Velebita koja su  potpuno ekološki čista Karlobažani s razlogom ističu kako piju vodu čija su vrhunska ispravnost i kvaliteta neupitni. Unatoč ovim prirodnim prednostima u zadnje vrijeme se počelo događati da se voda u vodovodnom sustavu zamućuje i nije za ljudsku upotrebu. O  čemu je riječ još nam nije službeno potvrđeno, ali se pretpostavlja da je u pitanju ljudski faktor.

Budući je voda iz vodovodnog sustava na području općine Karlobag zbog zamućenja zadnjih dana učestalije kontrolirana, od zamjenika načelnika općine Karlobag Borisa Smojvera danas smo dobili sljedeću informaciju.

Nastavak ispod oglasa

-Stručne službe Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije zadnjih su dana intenzivno nadzirale kvalitetu vode iz naših vodo-crpilišta. Prema zadnjim, današnjim informacijama voda je u potpunosti čista i zadovoljava najviše standarde te je od danas i službeno potvrđeno kako se može koristiti za piće, rekao nam je Boris Smojver.

M.S.