Voda za piće je besprijekorne kvalitete!

0

Svako malo građani su kolateralne žrtve nekih novinara, stručnjaka za „propuh i kisele kiše“. U vrijeme visokih temperatura i smanjenja vodostaja omiljena tema takvih lumena je navodna opasnost konzumiranja vode za piće iz vodovodnih sustava. Ne tako davno slična se nebuloza proširila područjem Gospića i širom okolicom jer je u jednoj ustanovi u vodi navodno bila otkrivena tzv. bolnička bakterija. Poduzeće „Usluga“ iz Gospića tih je dana u više je navrata uzorkovalo vodu i slalo je na analizu u Zagreb. Ispravnost vode za piće bila je besprijekorna, ali za podizanje panike i širenje dezinformacija ipak nitko nije odgovarao. Ne u Gospiću!!!
Nazvali smo direktora Usluge Milu Devčića kako bismo saznali kakva je trenutna situacija s kvalitetom pite vode iz kaptaža u okolici Gospića.

Milan Devčić
Milan Devčić

-Hidrološke prilike su vrlo povoljne, a zalihe vode su dostatne za dulji sušni period. Na svim kaptažama redovno se uzimaju uzorci vode i šalju na analizu. Kao i uvijek, kvaliteta vode je izvrsna, a njezina čistoća i kemijski sastav su besprijekorni. U slučaju bilo kakvih potreba građani će biti obaviješteni o svim detaljima. Na sreću, takvih situacija nismo imali već niz godina, rekao nam je direktor Usluge Devčić.

H. J.