Vrhovni sud odlučio: Otkaz K. Benkoviću zakonit, mora platiti 120 tisuća kuna + zatezne kamate!

Stara je poslovica da je pravda spora ali dostižna. Stvarno je  stigla Marasu i Benkovićima naplata za bezobrazluk kojim su maltretirali sve nas, počevši od gradonačelnika pa na dalje. Naime prošlih godina smo se naslušali tiskovnih konferencija SDP-ovca  Nikole Marasa i dojučerašnjih HDZ-ovaca, a sada SDP-ovaca Benkovića o, po njima, učinjenoj nepravdi i nezakonitom otkazu. Marasu je to presuda o njegovom moralu, a Benkovićima pored morala stiže i financijska “čestitka”.

Karakter Benkovićevih

Nastavak ispod oglasa

Degutantno je bilo slušati njihove napade, potpomognute velikim stručnjakom za sudsku praksu Ž. Popovićem, koji su se bez argumenata obrušavali na Milinovića, Krmpotića, Strilićku, Kolića i da dalje ne nabrajamo. Napadali su Benkovići ljude koji su im bili na usluzi gotovo uvijek kada im je trebalo. Priznamo za to  treba stvarno “imati karaktera”.

Podsjetimo, Krešo Benković dobio je otkaz na poslu i sud u Gospiću  odlukom sutkinje Radulović  ga je vratio na posao donijevši odluku da je otkaz bio nezakonit. No, međutim Vrhovni sud tu je presudu poništio i ocijenio da je postupak protiv Benkovića bio potpuno u skladu sa zakonom. Slijedom toga Benković mora vratiti 120.000 kn sa zateznim kamatama i potražiti novi posao jer je bez ovoga zakonski ostao. 

Stručnost suda u Gospiću

Postavlja se nekoliko pitanja. Prvo: kakav je to sud ili sutkinja koja je na takav način presudila očito, rekli bi neki neprofesionalno, budući Vrhovni sud što je praksa vraća postupke na prvostupanjsko odlučivanje, a sada je odlučio sam to riješiti i presuditi da je otkaz bio zakonit. Vjerojatno zato jer je u tom predmetu sve kristalno jasno.

Neprofesionalnost ili odgovornost sutkinje????

Drugo: Benković mora vratiti 120.000 kn sa zateznim kamatama. Pitanje je postoji li tu odgovornost sutkinje  Radulović i društva, budući su doveli svojom odlukom najprije Turističku zajednicu u financijske probleme, a sada i Benkovića koji će morati iskeširati nezakonito dobivenu lovu.

Andrija Benković, otac Kreše Benkovića zaradio kaznenu prijavu

Treće:Dvojac Maras-Benkovići  bi se trebali ispričati svima koje su svojim objedama povodom ovog predmeta častili. Čak je i A. Benković, neki kažu ugledni profesor, bio  u turističkoj zajednici i prijetio, da čovjek ne povjeruje. Zaradio je kaznenu prijavu državnog odvjetništva.

Po odlukama pravosudnih tijela Maras laže

Maras je i ovdje bio predvodnik i Vrhovni sud kao da mu je zapravo indirektno poručio da je lažac koji je sklon izmišljanju. Sjetimo se da je tako izmišljao nezakonite radnje na Veleučilištu te da su i tom prilikom pravosudne institucije opovrgnule Marasove laži i oslobodile Krmpotića i Šutića svake optužbe.

Je li mogući nepotizam Marasa kazneno djelo?

A Maras i njegova žena i danas ubiru plodove, kako neki kažu, nepotizma koji je nezabilježen u Gospiću i šire, a voli se predstavljati u drugačijem svijetlu. Kad su njegove kombinacija sa  ženom u pitanju, onda su drugi kriteriji na snazi. Što mislite da su Milinović, Krmpotić, Kolić stavili svoje žene za ravnatelje državnih institucija? Tko bi ostao živ od Marasa i Benkovića, pa i naravno Popovića? Pitanje je jeli Maras utjecao i preko koga da mu žena postane ravnateljica jedne državne institucije. To državno odvjetništvo navodno istražuje.

Hoće li prijetiti i Vrhovnom sudu???          

Koga će sada Benkovići napadati? Neće valjda opet doći prijetiti u Turističkoj zajednici? Ako je suditi po dosadašnjem može se očekivati da će profesor Andrija Benković sa  sinom doći na Vrhovni sud i prijetiti sudcima zbog nezakonite odluke, po procijeni Benkovića. Ipak, na odluku Vrhovnog suda nema žalbe. Vratite  novac koji ste nezakonito dobili, naravno sa kamatama.  Tu ne mislimo na, kako neki na društvenim mrežama navode, novac od nezakonitih instrukcije, već na novac po odluci Vrhovnog suda.

Neka se Maras i Popović pokažu pa neka pomognu vratiti barem kamate

Bilo bi dobro da bar kamate “riješe” Maras i Popovića, pardon ovaj drugi po tom pitanju ima dosta problema i njemu uskoro stižu na naplatu bezobraštine. Svakom po zasluzi. Zadnje pitanje je hoće li Banković morati vratiti i plaće koje je očito nezakonito dobivao po odluci gospićkog suda?

V.I.