Vrijeme danas: Očekuje nas olujna bura, kiša i snijeg!

0

Vremenska prognoza HRT-a za danas najavljuje obilnije oborine na istoku zemlje, uz oblačno i razmjerno hladno vrijeme. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar uz temperaturu između 5 i 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj i dalje vjetrovito, uz povremenu kišu, mjestimice moguće i obilniju. Puhat će jak, na udare i olujni sjeverni vjetar koji će u drugom dijelu dana postupno slabjeti. Temperatura zraka između 5 i 9 °C.

Razmjerno hladno bit će i u gorju. Bit će kiše, a iznad 700 metara nadmorske visine i susnježice i snijega. Na sjevernom Jadranu promjenljivo, uz povremenu kišu i pljuskove, ali i dalje vjetrovito, uz jaku, na udare i olujnu buru. More valovito, prema otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka u gorju između 0 i 5 °C, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Jake, na udare i olujne bure bit će i u Dalmaciji. Bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a mjestimice može biti kiše i pljuskova. Temperatura zraka između 13 i 17 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Na jugu Hrvatske u početku će još biti umjerenog juga, koje će tijekom dana postupno okretati na istočnjak i buru. Uz promjenljivu naoblaku još će povremeno biti kiše i pljuskova. Jutarnja temperatura od 10 do 13 °C, a najviša dnevna oko 16 °C.”

U srijedu još česta kiša, na Jadranu i bura, zatim sunčanije i toplije, ali nestabilno

“I u nastavku će tjedna na kopnu biti povremene kiše, pa i u obliku pljuskova, češćih, još ponegdje i obilnijih u srijedu. Od četvrtka se očekuju sunčana razdoblja, sve češća u drugoj polovini tjedna, pa će biti i toplije, ali i dalje nestabilno, uz mjestimičnu kišu. U srijedu će vjetar posve oslabjeti.

Na Jadranu sljedećih dana djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno će biti kiše i pljuskova. Bura će u srijedu oslabjeti pa će vjetar biti promjenljiva smjera, a u petak će ponovno okrenuti na jugo, koje će u subotu jačati. Bit će postupno toplije.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ