Za vikend tri teške prometne nesreće: Teško ozlijeđen motociklist, pod kamion naletjela maloljetnica na biciklu

0

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama.

Prva se dogodila u subotu u 16.30 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Kvarte, kada je 43-godišnjak iz Splita, upravljajući motociklom splitske registracijske oznake, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i udario u rubni kamen, te se tom prilikom teško ozlijedio.

U Brinju se jučer oko 11.50 sati dogodila teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovala maloljetna osoba. Djevojčica (15) upravljala je biciklom prilaznom cestom prema državnoj cesti broj 23, te se neoprezno uključivala u promet i prednjim kotačem bicikla udarila u prednji kotač teretnog automobila kojim je iz smjera Žute Lokve u smjeru Križpolja upravljao 47-godišnjak iz Brinja. U prometnoj nesreći maloljetnica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC Zagreb.

Kako smo već izvještavali, sinoć u 20.10 sati u Gospiću, dogodila se prometna nesreća koju je nepažnjom izazvao 23-godišnjak.  Dok je skretao ulijevo u Bilajskoj ulici nije propustio osobni automobil zadarske registracijske oznake kojim je upravljala 39-godišnjakinja iz Zadra, te je ona prednjim dijelom automobila udarila u stražnji dio automobila gospićke registracijske oznake. U prometnoj nesreći je vozačica teško ozlijeđena, dok je 50-godišnja putnica iz gospićkog automobila lakše ozlijeđena.

Austrijanac na A1 divljao 251 km/h

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 51-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O.