Zanimljiva i korisna predavanja u organizaciji LAG-a Lika

Voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević

U  okviru projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ LAG Lika tijekom ovoga tjedna organizira dva događanja. Riječ je o predavanju i radionici.

U petak, 21. listopada održat će se u Strukovnoj školi Gospić s početkom u 10 sati predavanje „Cirkularna ekonomija i uloga pojedinca“. O ovoj temi govorit će  dipl. ing.  Verica Lukić koja će u svom izlaganju definirati pojam cirkularne ekonomije, osvrnuti se na zakonsku regulativu i preporuke EU vezane za okretanje gospodarstva prema cirkularnoj ekonomiji  te naznačiti kako pojedinci mogu sudjelovati u cirkularnoj ekonomiji. Ovo je predavanje  uvod u praktične radionice o kompostiranju u stanu i recikliranju, te vođeni obilazak Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Gospića.

Nastavak ispod oglasa

U subotu, 22. listopada u Kulturno Informativnom Centru Gospić  održat će se praktična radionica „Kompostiranje u stanu“. Dr. sc. Maja Lang Balija će tijekom radionice pokazati kako kućni organski otpad možemo pretvoriti u vrijedni humusni materijal za vaše biljke. Naglasak radionice je na stvaranju kompostne hrpe u domaćinstvu i to na način da se pravilnim slaganjem materijala izaziva raspadanje organske tvari bez stvaranja neugodnih mirisa. Također, kako bi građanima olakšali formiranje takve kompostne hrpe, kroz projekt je osigurana nabavka 10 kanti za kompostiranje, koje će biti dodijeljene građanima i to redoslijedom prijave na radionicu.

Cilj projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ je potaknuti aktivniju ulogu pojedinca u cirkularnoj ekonomiji kroz edukativne aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša i očuvanje prirodne baštine. Projekt „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ sufinancira Grad Gospić kroz Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja.

L.O.