Završile 13. senjske koncertne večeri

0
13. senjske koncertne večeri
13. senjske koncertne večeri

13. senjske koncertne večeri završile su u Katedrali Marijina Uznesenja nastupom Lovra Merčepa na saxophonu i Krešimira Starčevića na klaviru.

U sklopu koncertnih večeri tijekom srpnja i kolovoza održano je ukupno deset koncerata koji su se odvijali na dvije lokacije, u Katedrali Marijina Uznesenja i Zavjetnoj crkvi Marije od Arta.

Izvođači koji su nastupili na senjskim koncertnim večerima redom su: Operni suveniri – Trio Pinezić, Gudački kvartet Sebastian, Pavel Fenyuk na harmonici, Tamara Gall na klaviru, polaznici pjevačkog seminara, Zagrebački gudački kvartet, Tvrtko Sarić na gitari, sopranistica Nikolina Pinko i orguljašica Ursa Vukman, sopranistica Amela Priganica Jančić, flautistica Snježana Martinjak i Darijana Blaće Šojat na klaviru.

Uspješni organizator 13. senjskih koncertnih večeri i ove je godine bilo Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva Senj, suorganizator Turistička zajednica Grada Senja, podupiratelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ličko – senjska županija, a pokrovitelj Grad Senj.

A.P.