Ugostitelj Željko Tomljanović – v.d. direktor Turističke zajednice Grada Senja

1

Predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Senja, senjski ugostitelj Željko Tomljanović imenovan je vršiteljem dužnosti direktora ureda senjske Turističke zajednice na šest mjeseci i to zbog odlaska dosadašnje direktorice Marijane Biondić. Takvu je odluku na sjednici donijelo Turističko vijeće budući da se raspisivanje natječaja za direktora ne može provesti u kratkom roku, a turistička sezona je već počela.

Na dnevnom redu sjednice našlo se međuostalim i Izvješće o ostvarenju programa rada i financijskog plana TZ-a za 2009.godinu. Unatoč krizi Marijana Biondić, koja odlazi raditi u Crikvenicu, izrazila je zadovoljstvo poslovanjem u prošlogodišnjoj sezoni budući da je zabilježeno povećanje dolazaka za 13%, a noćenja za 6%.

„Dobro poslovanje se ne vidi u smislu prihoda od boravišnih pristojbi jer prema izmjeni Zakona o boravišnoj pristojbi strani državljani koji su vlasnici kuća na području grada Senja nisu morali plaćati boravišnu pristojbu po danu, a oni koji su ljetovali kod rodbine i prijatelja plaćali su je samo za vrijeme glavne sezone, a to su u Senju srpanj i kolovoz.“, rekla je Biondić. Prije izmjene Zakona prihod od boravišne pristojbe se je povećavao sukladno povećanju dolazaka i noćenja.

Turističko vijeće, kojemu su prisustvovali senjski gradonačelnik Darko Nekić,prof. i zamjenik gradonačelnika dr.Miroslav Prpić, upoznato je i s tijekom priprema za manifestacije koje će i ovoga ljeta organizirati Turistička zajednica. To su međuostalim Međunarodni senjski ljetni karneval, Uskočki dani kao i Ljetne igre na moru.

A.P.