Žičara u Vrhovinama vozi još ovaj vikend

Dolazak prvih jesenskim mrazeva i pad dnevnih temperatura zraka zaustavlja ovoga vikenda i rad najdulje ZIP-line žičare u Europi. u Vrhovinama i dalje vozi. Rekao nam je to načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

-Do konca mjeseca žičara „Pazi medo“ vozi samo vikendom i s radom prestaje u mjesecu listopadu. Ove godine ćemo imati ukupno više od 2 000 vožnji, što je znatno više od lanjskog rezultata kada smo zbog korone imali svega 1 300 spustova.
Rekordan rezultat ipak smo imali 2019. godine kada je žičaru koristilo 5 050 ljudi. Drago nam je što su žičaru koristili mnogi gosti koji inače borave u NP Plitvička jezera pa je na taj način sadržajno obogaćen boravak turista u Lici. Uz žičaru se nalazi i umjetna stijena za penjanje, što je dodatni motiv za dolazak i adrenalinski ugođaj boravka u Vrhovinama, istaknuo je načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Nastavak ispod oglasa

Žičara ZIP-line u Vrhovinama sa 1,7 km duljine nosive sajle najdulja je u Europi i jedna od najduljih u svijetu. Ove godine je registriran Zimski centar „Bijeli vrh“ koji s nadmorskom visinom od 1 051 m/nm i oštrom kontinentalnom klimom ima predispozicije da postane novo „ličko Sljeme“ što se tiče uvjeta za sportove na snijegu.

L.O.