Župan Milinović u radnom posjetu Brinju

0

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović u pratnji najbližih suradnika posjetio je danas Općinu Brinje. Milinović je u Vatrogasnom domu u Brinju sa načelnikom Zlatkom Fumićem održao radni sastanak na kojem se razgovaralo o dosadašnjim i budućim ulaganjima u tu općinu.

Fumić se zahvalio županu Milinoviću i obećao podršku

Načelnik Fumić je u uvodnom dijelu sastanka predstavio najvažnije infrastrukturne projekte u općini Brinje.

“Bez dobre suradnje sa Županijom nebi mogla dobro funkcionirati ni Općina. Ovi česti dolasci župana u naš kraj dokaz su odlične suradnje”, kazao je Fumić istaknuvši brojne projekte koje je ova Općina prijavila na EU fondove, a od kojih su neki već i realizirani.

Milinović: Županija u Brinje prošle godine uložila 7 milijuna kuna

Župan Milinović je kazao da je Županija u prošle godine u Općinu Brinje kroz svoje institucije uložila 7 milijuna kuna, a to čini značajan iznos jer je izvorni proračun Općine oko 4 milijuna kuna.

“Vodimo brigu o razvoju svakog dijela naše županije. U 2017. preko Lika cesta na održavanje cesta je utrošeno 2,2 milijuna kuna, dok je ŽUC imao izvršenih radova 3 milijuna kuna. Ovdje su samnom oba ravnatelja i moje je obećanje da će jednako tako biti i ovu godinu. Kroz decentralizirana sredstva Županija je izdvojila 1,3 milijuna kuna…” kazao je Milinović pojasnivši važnost LIRA-e u apliciranju na sredstva ministarstava i EU fondova.

Nakon radnog sastanka župan Milinović se sastao sa čelništvom i stranačkim kolegama iz HDZ-a općine Brinje.

L.O.