5.rujna početak školske godine 2011./2012.

0

Nova školska godina 2011./2012. u većini županija u Hrvatskoj počinje 5. rujna.

Pomicanje datuma početka nastave za tjedan dana zatražile su Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, te Osnovna škola A.G. Matoša na Pagu u Ličko-senjskoj županiji, pa će najveći broj hrvatskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca u klupe sjesti 5. rujna, a njihovi vršnjaci u ove dvije županije te na Pagu 12. rujna.

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 22. ožujka 2011. godine predstavilo je novi Pravilnik o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za 2011./2012. godinu (Kalendar rada).

Novi Pravilnik omogućio je fleksibilnost početka nastavne godine (5. ili 12. rujna 2011.), različito trajanje zimskog odmora (dva ili tri tjedna) te proljetni odmor u tjednu prije blagdana Uskrsa (te, uobičajeno, na Uskrsni ponedjeljak).

Mogućnost planiranja početka školske godine i trajanje zimskog odmora dana je lokalnim zajednicama, odnosno svim hrvatskim županijama, koje su imale priliku uskladiti ga sa svojim razvojnim, gospodarskim i poslovnim obvezama.

J.Ko.