Štand koji svakako treba obići i na njemu ponešto kupiti

0

Učenici Osnovne škole „dr. Jure Turić“ iz Gospića okupljeni u učeničku zadrugu „Vodarica Marta“ i ove će godine imati svoj štand na manifestaciji „Jesen u Lici“. Već danima 50-ak učenika uz pomoć 30 nastavnika i zaposlenika škole pripremaju sadržaj štanda koji svake godine privlači pažnju mnoštva posjetitelja. Ravnatelj škole Ivica Radošević uvjeren je kako će se ta dobra tradicija nastaviti.

-Učitelji i mali zadrugari su ove godine uzgojili ekološki češnjak i krumpir.  Nedavno su ih pobrali na njivi u Ličkom Novom. Na štandu će biti izloženi mnogi proizvodi koji su pripremljeni na tradicijske načine. Bit će tu pekmeza, marmelada, džemova, sokova i mnoštva sastojaka svake ličke zimnice. Osim toga vrijedna djeca bave se i ručnim radom i izradom suvenira. Stoga pozivam posjetitelje da svakako pogledaju naš školski štand i na taj način daju podršku i motivaciju učenicima da nastave s  ovim korisnim radom, rekao nam je ravnatelj Ivica Radošević.

Doznajemo kako će štand učeničke zadruge „Vodarica Marta“ ove godine biti obogaćen ekološkim sapunima i mirisnim aromatičnim biljem. Veći dio sredstava od prodaje uvijek ide u humanitarne svrhe, a manji dio za repro-materijal.

M.S.