Djed iz Lovinca izazvao požar i prometnu nesreću na A-1

0
Ilustracija

Unatrag 24 sata (3./4. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri lakše prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom iz Lovinca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Djeda se sumnjiči se da ja 17. veljače 2017. godine u mjestu Gornja Ploča, Općina Lovinac, na više mjesta zapalio suhu travu uslijed čega je došlo do požara i gustog dima, što je uzrokovalo prometnu nesreću na autocesti A-1, pri čemu je došlo do lančanog sudara više vozila.
Protiv palitelja njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.
U razdoblju od 30. ožujka do 3. travnja 2017. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj provalio je u stan u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Otočca, iz kojeg nije ništa otuđio.
U nekoliko navrata isticali smo narušavanje javnog reda i mira počinjeno vikom i svađom na području Otočca. To se sinoć pretočilo i u tučnjavu te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

P. U. /L. O.