Carski rez ili lažna podvala ?!

1

Širenje informacija ili dezinformacija o jedinstvu ili raskolu u HDZ-u Ličko senjske županije upitno je koliko mogu pomoći ili odmoći toj stranci u demokratskoj borbi za nacionalno jedinstvo. Informacije koje se iz dana u dan raznim kanalima nastoje doturiti novinarima, ponekad izgledaju frapatično i nestvarno, no s druge strane pak, kad je riječ o politici u svim njenim bojama i nijansama, zvuče kao sasvim „normalna“ stvar i nameću se kao opće prihvatljiva pojava.

Upitno je da li su se porazom prvog čovijeka ličko senjskog HDZ-a Darka Milinovića na unutarstranačkim izborima mnoge stvari promijenile. Ako ništa drugo, promijenila se politička klima, zavladalo je u jednom periodu u županijskom vrhu te stranke političko zatišje, svojevrsna monotonost i politika „šaptanja“ unutar probranih i odanih članova. S druge strane, kako su ga prozvali, „politički oponent“ ili po Jurkovićevim riječima „ izdajica“ Mario Barković, od kad se priklonio Karamarkovim političkim načelima, budimo iskreni, počeo je dobivati teške političke ali i osobne udarce ispod pojasa. Ne odstupajući od svojih načela, Barković ne prestaje provoditi svoju politiku, koja se u mnogo čemu razlikuje od njegovih stranačkih (ne)prijatelja.

Oglas

–    „ prošli tjedan u Zagrebu su tražili da se Barković izbaci iz stranke, pokušali su ga deskreditirati i baciti u političku ropotarnicu“ – tvdi naš izvor. Dodaje da je pokušaj propao te da je i sam predsjednik stranke Karamarko ostao zatečen tim zahtijevom kojega je jednostavno ignorirao.

S druge strane pak, informaciju o pokušaju Barkovićevog rušenja i izbacivanja iz HDZ-a,  izvor blizak vrhu HDZ-a Ličko senjske županije drži smješnim, neozbiljnim i političkim podmetanjem:

– „ nevjerovatno, od kud ta podvala, pa i kad bi tako bilo, a nije, zašto bi se tražilo Barkovićevo isključivanje iz stranke i to u vrhu stranke u Zagrebu, jer to se moglo, da se htjelo a nije,  učiniti na GO HDZ-a Otočca. To su floskule i nebuloze“ – tvrdi naš izvor.

Isto tako politička „šaputanja“ ali i „ozbiljni“ izvori tvrde da je neminovno raspuštanje ŽO HDZ-a Ličko senjske županije u idućih mjesec, mjesec i pol dana. Koliko je taj „carski rez“ moguć, blizu stvarnosti, i političkom pojimanju, za sada je teško prosuditi,  jer samo pružanje pune političke podrške predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku te načelima  stanačkog jedinstva ali i dosadašnjim rezultatima na izborima LS HDZ-a ovu opciju drže u stanju latentnosti.

Jedno je sigurno, dok jedni pozivaju na jedinstvo i stanačku čvrstinu, drugi pak više ne žele biti politički poltroni stranačkog jednoumlja. Što slijedi dalje…?!

Dražen Prša