Crni vikend na prometnicama: U teškim prometnim nesrećama smrtno stradale dvije osobe, motorista odletio u provaliju

0
Ilustracija

PU ličko-senjska izvijestila je kako su se protekli vikend na prometnicma dogodile  22 prometne nesreće, a dvije su bile sa smrtno stradalim osobama.

U subotu u 8.30 sati na 157. kilometru autoceste A-1 u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća kada je 47-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom austrijske nacionalne oznake i nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa, te prednjim desnim dijelom automobila udara u stražnji dio teretnog automobila zagrebačke registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 57-godišnjak. Nakon sudara automobil austrijske oznake se odbija i udara u osobni automobil rumunjske nacionalne oznake kojim je upravljao 55-godišnji rumunjski državljanin. Uslijed zadobivenih ozljeda 47-godišnji austrijski državljanin preminuo je na mjestu događaja, dok su putnici (45-godišnjakinja i 14-godišnjak) iz tog vozila lakše ozlijeđeni.

Još jedna prometna nesreća sa smrtnim slučajem dogodila se jučer u 17.35 sati na dionici državne ceste D-8, kod mjesta Bralići, kada su 59-godišnji i 67-godišnji državljani Austrije upravljali motociklima austrijske nacionalne oznake i iz za sada neutvrđenog razloga pali s motociklima na kolnik, nakon čega 59-godišnjak pada u provaliju, te je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je 67-godišnjak teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka. 

Šest je prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (3 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene i dvije lakše), Gospića , Otočca  i Senja.

L.O.