Koncert klasične glazbe Svome Gradu

0

Kao i svake godine do sada, u organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje program svečanog obilježavanja Dana Grada otvaraju polaznici Osnovne glazbene škole Mirković. Tako je bilo i jučer, 08. lipnja 2011. godine u 20,30 sati u pastoralnom centru.

Ove godine predstavili su nam se učenici mlađih i srednjih razreda Osnovne glazbene škole  Mirković te tri maturanta. Sve prisutne pozdravila je profesorica i glazbena mentorica Larisa Goliak, a svoje glazbeno umijeće na klaviru ponosno su nam predstavili; Stela Badurina, Lucija Oštarić, Zorica Dolić, Dora Tičić, Dea Šaravanja, Anton Škunca, Ema Karavanić, Laura Badurina, Tara Crnković, Kristina Dabo, Nera Peranić, Daria Šupraha (maturant), Dora Butković (maturant), Iva Badurina-Dudić( maturant) i Loren Donadić.

Zvuci Bacha, Bethowena… Schopena i drugih slavnih skladatelja u izvedbi malih glazbenika, obogatili su kišnu lipanjsku večer.

Osnovnu glazbenu školu Mirković već 15 godina, od njezina osnutka sufinancira Grad Novalja, a škola bilježi brojne državne i međunarodne uspjehe sa brojnih natjecanja, čak 46, kako doznajemo od profesora Goliak.

Buketima cvijeća i gromoglasnim pljeskom ponosnih roditelja i posjetioca koncert je priveden kraju. ”Nadam se da će Vam znanja stečena kroz sve ove  godina koristiti  u daljnjem školovanju i životu, te ostati kao trajna neprocjenjiva vrijednost u Vama samima”, istaknula je prof. Larisa Goliak.

T.V.