Konobari u koreničkom restoranu Macola: Znamo tko je vozač kamiona koji je povezao Antoniju

1

Dok su policija i pripadnici Gorske službe spašavanja češljali svaki pedalj terena od Drniša prema Klisu jer tamo su ih odvele informacije što su se slijevale u stožer osnovan radi potrage za 17-godišnjom Antonijom Bilić, na drugom kraju, u Korenici, govorilo se: znamo tko je vozač kamiona s fotorobota!

– Dolazi k nama stalno, u bilo koje doba dana i noći. Ne znamo za koga radi ni kako se zove, ali mislimo da je to muškarac kojeg traži cijela Hrvatska. Po govoru se čini da je iz Drniša. Posljednjih tjedan-dva, tko će znati, nije ga bilo. I zato nam je još sumnjiviji. Ovo isto smo rekli i policiji, sad i oni to znaju, pa neka vide – govorili su nam u srijedu konobari u restoranu Macola, jednom od omiljenih stajališta vozača kamiona na cesti D1. Sad, je li to baš onaj pravi vozač kamiona, kojeg je jedini očevidac (ili očevitkinja) opisao pa je tako nastao fotorobot, policija provjerava:

Oglas

Deseci dojava

– Nakon što je objavljen fotorobot, ljudi nas zovu i imenom i prezimenom govore na koga im nalikuje. Takvih smo dojava imali barem deset. Nakon dojave mi pozivamo i pronalazimo te osobe, provjeravamo njihov alibi, gdje su bili tog 7. lipnja. Zasad nismo pronašli vozača kamiona – kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, zadovoljna što se građani trude pomoći policiji u potrazi za nestalom maturanticom Trgovačke škole u Drnišu.

Jedan od vozača kamiona bio je u noći s utorka na srijedu na razgovoru u slunjskoj policiji. Je li to onaj za kojeg nam konobarice u restoranu Fenix na izlazu iz tog grada kažu da ga je policija budila dok je spavao na parkiralištu ili neki drugi, nisu znale. Uglavnom, pričaju kako taj kamiondžija kojeg je policija probudila vozi kamion bijele kabine, ali i bijele cerade, a ne plave, kakve je boje cerada za koju umirovljeni policajac Frane Bilić tvrdi da je bila na kamionu u koji je njegova susjeda sjela na Čikolskom mostu.

– Vozaču nisam vidio lice, samo crnu kosu. Ne znam tko je dao njegov opis. Ja sam vidio kamion – pričao nam je Bilić nekoliko minuta prije nego što je jučer oko 17 sati nekamo otišao s policijom.

– Uključene su tri stanice GSS-a u potragu za nestalom djevojkom – kaže nam pročelnik Gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

– Pretražujemo teren od Drniša prema Klisu i od Drniša prema Kninu, autocestu od Like prema Zagrebu. I ništa. Nema tu dovoljno ni informacija niti trgova da bi se znalo kamo uopće krenuti – kaže Vinko Prizmić.

Modruš – polazna točka

Dragutin Špehar iz ogulinske stanice GSS-a kaže nam da su prijepodne pretraživali od odmorišta Modruš (kilometar nakon tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba) tri i pol kilometra s jedne i druge strane auto-ceste :
– U potrazi nas sudjeluje 33-oje. Dvanaest je nas iz GSS-a, ostalo je policija. Dobro surađujemo. Ali ništa nismo našli. Ne, nema njezina mobitela ni bilo kakvog drugog traga – rekao nam je Špehar.
Baš na tom mjestu, kod odmorišta Modruš, posljednji je put lociran signal Antonijina mobitela. Bilo je to u 7. lipnja oko 15. 40 sati.
– Modruš nam je polazna točka – kaže Špehar. Potraga za Antonijom Bilić nastavila se poslijepodne, na cesti D2, od odmorišta prema Josipdolu. No, iza 17 je obustavljena. U to vrijeme potrga je bila još samo na autocesti, od tunela Sveti Rok do Male Kapele.

Dan prije pojavila se informacija da je u kontejneru kod odmorišta Modruš pronađena odjeća za koju se u početku nagađalo da bi mogla biti baš Antonijina. Ali, vještačenjem se pokazalo da to nije točno.
Antonia Bilić, 175 centimetara visoka i vitka djevojka, duge crne kose i crnih očiju kad je posljednji put viđena, na sebi je imala bijelu majicu kratkih rukava sa sitnim plavim točkicama, plave traperice i Nike tenisice boje zlata.
U Oklaju, kamo znaju navratiti učenici Trgovačke škole u Drnišu, koju je i ona pohađala, konobarica nam govori da se svaki dan spominje Antonia:
– Učenici govore da je baš dan nakon nestanka trebala predati maturalnu radnju koju nije imala. Ne znam je li to točno i znači li to išta, ali, eto, to oni govore – kaže.

Grupa Nestala – Antonia Bilić osnovana na Facebooku jučer je brojila više od 27.000 članova. Na toj su stranici objavljene fotografije djevojke te fotorobot vozača šlepera, muškarca od oko 35 godina, crne zalizane kratke kose, blijede puti, tankih usana, izduljena i koštunjava lica, kvrgava nosa, pojačanih obrva, upalih očiju.

Pretpostavlja se da nema trećeg zuba u gornjoj čeljusti. Javljali su se mnogi, davali obitelji podršku, a u utorak je najviše prašine podigao mladić koji je tvrdio da i on i njegova majka poznaju vozača kamiona. Nama je kazao da je to muškarac iz Ogulina od 28 godina, koji se nedavno posvadio s obitelji i otišao od njih, potraživši smještaj u Karlovačkoj županiji. Kazao je još i da čeka dolazak policije, ponavljao je to pola dana, a navečer je poručio da više ništa neće reći.

Agencija VLM/portal dalje.com