Lički policajci zaustavili kamion za koji se sumnja da je povezao Antoniu Bilić

2

Gospić – Službenici ličko-senjske policije su zaustavili sumnjivi kamion kod čvora Sv. Rok, vozač je priveden na obavijesni razgovor, ali je oslobođen sumnje. U tijeku je detaljna forenzička pretraga kamiona kojega je u vrijeme nestanka Antonije Bilić vozio drugi vozač za kojim se sada traga.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Kristina Maoduš je rekla za medije da su policijski službenici jučer zaustavili kamion koji bi se mogao dovesti u vezu s Antonijinim nestankom. Vozač je priveden na obavijesni razgovor u PU šibensko-kninsku, a kamion pregledavaju forenzičari Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Oglas

Neslužbeno doznajemo da vozač niti ne sliči fotorobotu te da je provjera usmjerena na kamion kojega je u vrijeme nestanka Antonije Bilić vozio drugi vozač. Kako doznajemo, on se u navedeno vrijeme nalazio u blizini, a trenutno ne odgovara na pozive.

Ispitano 400 ljudi, u potrazi između 1.200 i 1.300 policajaca, HGSS, lovci, vatrogasci…


Neslužbeno smo doznali da forenzičari pregledavaju kamion marke MAN zagrebačkih registarskih oznaka. Na pitanje kako izgleda vozač koji je priveden na ispitivanje te radi li se o čovjeku kojega su opisali svjedoci, voditelj smjene OKC-a je rekao da ništa više ne može otkriti. Nije nam mogao reći ni na čemu se temelje sumnje policije te što povezuju s nestankom Antonije Bilić, vozača ili kamion.

Podsjetimo, policija je dosad tražila bijeli kamion s plavom ceradom, a Nova TV je u ponoćnim vijestima objavila kako se radi o plavom kamionu sa sivom ceradom pa postoji mogućnost da je upravo vozač taj koji im je večeras izazvao sumnju. No, ni to ne mora ništa značiti. Naime, prošlog tjedna priveden je vozač kamiona iz Ogulina koji nevjerojatno sliči muškarcu s fotorobota, čak mu nedostaje i zub, no ispostavilo se da nema veze s nestankom djevojke.

Ministar Tomislav Karamarko jučer je na konferenciji za novinare rekao da za Antonijom Bilić traga između 1.200 i 1.300 policajaca, a pomažu im HGSS, lovačka društva, vatrogasci i drugi. Načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije pri Ravnateljstvu policije Predrag Brkopac rekao je da se tijekom potrage razgovaralo s 400 osoba.