Lovinac obilježava Dan državnosti kroz kulturu i glazbu

Kulturno informativni centar Lovinac, u suradnji sa Općinom Lovinac i Župom Sv. Mihovil Lovinac, poziva sve građane i posjetitelje na proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske.

U nedjelju, 28. svibnja, program započinje predstavljanjem knjige “Junačka i sveta Hrvatska”. Knjigu su napisali sisački biskup Vlado Košić i umirovljeni general Hrvatske vojske Ivan Tolj. Ovo djelo proglašeno je najboljom knjigom na temu Domovinskog rata na natječaju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 u 2021. godini. Svečano predstavljanje knjige započet će u 19 sati u maloj dvorani Kulturno informativnog centra Lovinac.

Nastavak ispod oglasa

Proslava se nastavlja u utorak, 30. svibnja. Program započinje u 18:00h sa Svetom misom u crkvi Sv. Mihovila, nakon koje slijedi paljenje svijeća kod kipa dr. Franje Tuđmana.

U 21 sat, u velikoj dvorani KIC-a Lovinac, očekuje nas glazbeni program. Za zabavu će se pobrinuti Trio iz Zadra, a za piće Izletište Cvituša. Ovim događajem Lovinac odaje počast povijesti, ali i slavi sadašnjost kroz kulturu i zajedništvo.

L.O.