LOVINAC Predstavljen „Leksikon istaknutih Gospićana kroz prošlost i sadašnjost“ i izložba slika „Doživljaj prirode“

0

U Kulturno informativnom centru Lovinac jučer je održana promocija knjige „Leksikon istaknutih Gospićana kroz prošlost i sadašnjost“ i izložba slika pod nazivom „Doživljaj prirode“.

„LEKSIKON ISTAKNUTIH I ZASLUŽNIH GOSPIĆANA u prošlosti isadašnjosti“, djelo je iz ciklusa istaknuti i zaslužni Ličani., autora poznatog liječnika i sveučilišnog profesora, inače rođenog Gospićana, prof.dr. sc. Josipa Fajdića.

Radi se o kapitalnom djelu od iznimne važnosti za našu ličku povijest, i zavičajnu leksikografiju. Izdavač ovoga Leksikona je Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ u Požegi. Glavni urednik leksikona je prof. dr.sc. Željko Holjevac. Stručni suradnik na ovom za sve nas Ličane iznimno važnom književnom uratku jest prof. dr. sc. Ante Bežen. Nakon promocije knjige, otvorena je izložba „Doživljaj prirode“, brodskih slikara Zvonimira Petanovića i Josipa Šimića. Izložbu i autore je predstavio dr. sc. Josip Fajdić, koji je ujedno i autor kataloga. Promocija knjige „Leksikon istaknutih i zaslužnih Gospićana u prošlosti i sadašnjosti“ te izložba slika autora Z.Petanovića i J. Šimića, imale su iznenađujuće velik broj posjetitelja.

Izložbu možete pogledati do kraja rujna u galeriji KIC-a Lovinac.

A.M./L.O.