Manekenke iz Otočca pomažu dječjem selu Lekenik

11


Samozatajnim radom, osjećajem za potrebu pomaganja najugroženijim osobama, poglavito djeci, u gradu Otočcu bez velike pompe, samoisticanja i reklamiranja Sanja Burić pokrenula je uz pomoć članica Sekcije manekena, koja djeluje tri godine pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, prikupljanje humanitarne pomoći za štićenike SOS – Dječjeg sela Lekenik, nedaleko Zagreba.

Akcija prikupljanja pomoći traje više od godinu dana, tako da su hvale vrijedne članice Sekcije manekena prikupile brojne donacije odjeće ,hrane, školskog pribora, sredstava za čišćenje, baby opreme ali i novčana sredstva koja se prikupe na humanitarnim revijama. Sanja Burić kaže da donacije isporučuju uglavnom krajem mjeseca ili ako donacije nisu potpune, onda svakog drugog mjeseca. U dječjem selu SOS-Lekenik je 107 djece i mladih bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im se ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Inače, SOS Dječja Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u Innsbrucku u Austriji. Kako ističe Sanja Burić, Sekcija manekena grada Otočca djeluje već treću godinu za redom kao neprofitna organizacija, čiji su ciljevi :razvoj kulture i promidžba Grada Otočca na jedan poseban način; mladošću, prirodnom ljepotom, humanošću, solidarnošću. Spojem mode, zabave i humanitarnog djelovanja u društvu, osjećamo se ispunjeno i sretno jer smo učinili dobro djelo sebi i drugima oko nas.

Naš grad ima kvalitete koje još nisu došle do izražaja i uvjereni smo da će mo to promjeniti. Osim bogate prirodne baštine, sretni smo što smo srdačan, gostoljubiv i solidaran narod koji je uvijek spreman pomoći osobito kada su u pitanju djeca, kazala je Sanja.

Sanja je u svoje ime i ime članica sekcije zahvalila svim redovitim donatorima i ljudima dobroga srca istaknuvši da se iskreno nada da će im se priključiti još plemenitih ljudi u ovim humanim akcijama.

Dražen Prša / b