Marijo Rukavina Rux: “Priznanja dobivaju ljudi koji nemaju veze sa sportom“!

0

Već smo navikli da nam birokracija  kroji sudbinu. Ali kada se s nevjerojatnom lakoćom umiješa u sfere u kojima ne bi smjelo biti štela, onda je to situacija za zabrinutost. Ovim povodom javio nam se Marijo Rukavina-Rux, proslavljeni gospićki i hrvatski power-lifting sportaš.

-Budući je naš klub „Rux“ i lani osvojio mnoštvo medalja, obarali smo mnoge rekorde i širili ugled gospićkog i hrvatskog sporta prijavili smo neke od tih uspjeha za priznanja Grada Gospića  u kategoriji „Najbolji sportaš godine“. Na dodjeli tih priznanja smo vidjeli neke ljude koji nemaju veze sa sportom, a mi smo otpali. Kada sam se požalio na to, nazvali su me iz Gospićkog sportskog saveza i rekli kako se naš klub ne može uvrstiti u te kategorije jer nismo članovi Hrvatskog olimpijskog odbora. To znači da je CRO-Cop Mirko Filipović nedostojan bilo kakve sportske titule jer niti on niti mnoštvo klubova sličnih nama nisu u HOO, rekao nam je Marijo.

Poradi ilustracije njegovih riječi valja podsjetiti javnost da je Marijo početkom prošle godine na Međunarodnom natjecanju u Sloveniji u bencj-presu psvojio 1. mjesto podigavši 210 kg. U Podgorici je također održano međunarodno natjecanje kada je po prvi puta jedan Hrvat osvojio 1. mjesto. Rux je tada podigao 220 kg! Bio je to i novi hrvatski rekord. Slijedi novo natjecanje u Sloveniji i novo 1. mjesto za gospićkog sportaša. Rux se opet proslavio u Sloveniji kada je 28. travnja po pravilima ruske WRPF federacije u kategoriji do 100 kg u bench presu podigao 215 kg. I osvojio 1. mjesto svih open natjecanja.

Marijo Rukavina Rux nastupio je lani na svjetskom natjecanju u Slovačkoj odakle se između 580 natjecatelja vratio s impresivnom četvrtim mjestom. U BiH se održalo otvoreno natjcanje u benchu gdje je Maruijo podigao 225 kg, osvojio je 1. mjesto i postigao all-team rekord u Hrvatskoj. Prošlu je godinu završio postavljanjem novog rekorda kada je u Sloveniji podigao 227,5 kg i srušio rekord Balkana.

Marijo Rukavina-Rux je trenutno rekorder u tri različite federacije po pravilima GPC,WUAP i WRPF.  Sportaši i sportski djelatnici dive mu se i štuju ga posvuda. Čini se najmanje u njegovu Gospiću.

M. S.