Milinovića bi obradovali novi izbori, budući da Kustić nije dobio niti jedne, on jednostavno ne zna što znači pobjeda

0

U večerašnjoj press konfereciji u Otočcu predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić pozvao je aktualnog župana Darka Milinovića na raspisivanje prijevremenih izbora.

Smješno je kada Kustić poziva na izbore, jer on se njih boji kao ovca noža. Prijevremenim izborima je Kustić pokušao rušiti i Antu Dabu, a pri tome je koristio bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka kao sada Plenkovića. Unaprijed se znalo da ne može dobiti izbore, jer jednostavno nije najomiljeniji u Novalji, a to se je pokazali na izborima koje je izgubio.

U našu županiju dolazi samo slučajno, bitan mu je unosan posao u HNS-u

Kustić na čelu novaljskog HDZ-a nije dobio niti jedne izbore i upravo je rejting te stranke u Novalji zbog njega nikad lošiji. Nakon fijaska na izborima u Novalji mnogi su očekivali da se Kustić povuče, ali to se nije dogodilo. Kustića ne prati dobar glas i jasno je da kao takav ne može dobiti izbore u Ličko-senjskoj županiji. Dodatni uteg mu je to jer živi na relaciji Zagreb-Rijeka, a Lika mu je usputna stanica i ovdje dolazi samo slučajno. Jasno je da je njemu bitan samo položaj HNS-u.

Kustić zna da bi ga birači ponovno kaznili, ostaje pitanje kako je došao na listu za Sabor?

Što se tiče izbora odluka je na Marijanu Kustiću. Sigurni smo da novih izbora neće biti, ne samo zato što je ljudima dosta izbora i što birači kažnjavaju one koji su doveli do toga, a Kustić je već jednom to osjetio na svojoj koži kada je izazvao izbore u Novalji nakon kojih je HDZ izgubio većinu u Gradskom vijeću. Sumnjamo da bi još jednom ponovio istu grešku, pa je njegov večerašnji nastup zasigurno blef, jer po svemu sudeći HDZ po prvi puta u Skupštini ne bi imao apsolutnu većinu. Kao što se zna, Branislav Šutić je trebao biti drugi na listi za Sabor, ali pod nerazjašnjenim okolnostima na njoj je osvanuo Marijan Kustić. Vjerojatno B. Šutić zna zašto je tako, a mi drugi možemo samo nagađati.

L.O./V.I.