Mladež Crvenog križa grada Osterodea boravi u Gospiću

GOSPIĆ – Skupina od 15 pripadnika Mladeži Crvenog križa njemačkog grada Osterodea već tjedan dana boravi u Gospiću. To je nastavak u ratu započete suradnje i prijateljstva društava Crvenog križa  koja se s vremenom razvila u mnogim segmentima. Jedna od aktivnosti je i razmjena gostovanja mladeži o čemu ravnatelj GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić ima samo riječi pohvale.

Nastavak ispod oglasa

– Naši prijatelji iz Osterodea su nas pomagali u Domovinskom ratu, kada je Gospiću  bilo najteže. Potpisali smo Povelju o prijateljstvu koja se između ostaloga manifestira kroz boravak  mladeži Crvenog križa  u Osterodeu, odnosno u Gospiću. Naši će mladi prijatelji sa svojom voditeljima obići mnoge znamenitosti Ličko-senjske županije, družiti se s vršnjacima, organizirati edukativne radionice, sportska natjecanja i sl.

Gosti iz Njemačke su ovih dana obišli NP Plitvička jezera, Baške Oštarije, Karlobag, Pećinski park Grabovaču, Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu i rodnu kuću Oca Domovine dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

M. S.