Nova 23 pomoćnika u gospićkim školama

Projektna prijava Grada Gospića „Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ za osiguravanje pomoćnika u nastavi je u postupku procjene kvalitete ocijenjena sa 107,5 od mogućih 110 bodova te će sutra gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić u MZOS potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon potpisivanja ovog vrijednog ugovora, Grad Gospić krenuti će sa raspisivanjem Javnog poziva po završetku kojeg će se zaposliti 23 pomoćnice ili pomoćnika u nastavi koji bi početkom listopada trebali početi s radom te dati podršku učenicima u usvajanju obrazovnih sadržaja.

Nastavak ispod oglasa

Projekt je ukupne vrijednosti 911.490,30 kuna, a Grad Gospić sufinancira 8 % vrijednosti projekta. Pomoćnice i pomoćnici će biti zaposleni u osnovnim školama kojima je Grad Gospić osnivač: OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarište-Klanac, čiji predstavnici su danas potpisali Sporazum koji prethodi potpisivanju Ugovora.

L.O.