Nova akcija deratizacije i dezinsekcije u Novalji

0
Ilustracija/Novalja

Grad Novalja najavljuje da će se od 30. rujna  do 4. listopada na tome području provoditi sustavne mjere jesenske deratizacije i larvicidne dezinsekcije. Sustavna deratizacija će se provoditi parafinskim mamcima koji će se postavljati na privatne i javne površine, dok će se larvicidna dezinsekcija provoditi tabletama, odnosno  larvicidima koji će se planski ubacivati u septičke jame, kanalizacije, bunare te vode stajaćice.

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci ovlaštenih proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne deratizacije i larvicidne dezinsekcije za područje Grada Novalje u 2019. godini.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih mještana Grada Novalje. Mještani bi se trebali pridržavati sljedećih uputa: ukloniti vodu iz svih predmeta u kojima se nepotrebno zadržava, a rezervoare sa vodom potrebno je hermetički zatvoriti. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin o čemu će građani Novalje biti na vrijeme obaviješteni.

L.O.