Novi sadržaji kod MC „Nikola Tesla“

0

Grad Gospić je u suradnji s nekoliko Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Smiljana i šire, pokrenuo danas korisnu i zanimljivu inicijativu. Kod spomen-pošte nedaleko od Memorijalnog centra Nikole Tesle po prvi puta su postavljeni štandovi. O ovoj ideji više nam je rekao zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivan Biljan.

-U  suradnji s lokalnim OPG-oima Grad Gospić nastoji poboljšati ponudu posjetiteljima Teslinog Memorijalnog centra, a s time pomoći i pri plasmanu robe naših proizvođača. Ovo je također način jačanja domaće seoske tržnice kako bi kvalitetni domaći proizvodi lakše došli do kupaca. Ovo danas je samo početak jedne nove  priče jer  nam se već javljaju novi proizvođači. Pokrenut ćemo i ugostiteljsku djelatnost, ali i druge dodatne sadržaje za djecu. Na ovaj će se način lakše  prezentirati bogata gastro-ponuda Like, rekao je novinarima Ivan Biljan. Svoje su proizvode danas izložili OPG Kolačević i OPG Miškulin, kao i Slavica Vraneš, gospićka umjetnica koja proizvodi suvenire.

Obilježavanje 160. obljetnice rođenja znanstvenika svjetskog glasa započet će sutra od 20 sati kada će u Samostalnoj narodnoj  knjižnici Gospić prirediti književna večer posvećena Nikoli Tesli. Središnja svečanost priređuje se u MC Nikole Tesle u nedjelju, 10. srpnja s početkom u 10 sati, kada će se na simpoziju okupiti mnogi eminentni  hrvatski znanstvenici.

H.J.