Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Like Gospić

1

GOSPIĆ – U povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18.svibnja, Muzej Like Gospić će širom otvoriti vrata svojim posjetiteljima koji će moći od 09:00 h do 20:00 h razgledati stalne postave uz stručno vodstvo te prigodnu izložbu Dubrovnik Gospiću.

Međunarodni dan muzeja, na inicijativu MDC-a u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine. Shodno preporukama Međunarodnog savjeta za muzeje Muzejski dokumentacijski centar obavještava muzeje o temi, poziva ih na sudjelovanje, prenosi i daje sugestije za obilježavanje, detaljno izvješćuje javnost na konferenciji za tisak o realiziranim projektima, a od 1995. godine redovito objavljuje pregled događanja u časopisu Informatica museologica.

S ciljem promoviranja svoga rada tog dana muzeji i galerije osim što posjetiteljima osiguravaju besplatan posjet izložbama ili stalnim postavima, organiziraju različita događanja od promotivnih akcija, otvorenja izložbi i novih muzejskih prostora do ekspertiza, organizacije koncerata, priredbi, programa te niz drugih akcija namijenjenih različitim ciljanim skupinama djeci, obiteljima, osobama s posebnim potrebama.

LO