Otočac – Sjednica povjerenstva za obitelj Gospićko-senjske biskupije

2

Danas, 16. rujna 2011. u Župnom stanu u Otučcu održana je redovita sjednica članova povjerenstva za obitelj Gospićko-senjske biskupije. Sjednicu je sazvao i njome predsjedao povjerenik za pastvu obitelji Gospićko-senjske biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar. Sjednici su nazočili iz Ogulina:mons.mr. Tomislav Rogić, župnik i dekan ogulinski, gđa Nives Tomić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta i gđa Ivana Turković, ravnateljica Dječje vrtića u Ogulinu. Iz Gospića: mons. Mile Čančar, župnik i dekan gospićki, vlč.mr. Marinko Miličević, kancelar biskupije i gđa Lucija Starčević. Iz Cvitovića: vlč. Antonio Čutura, župnik u Cvitovački, preč. g. Josip Mustač, župnik u Perušiću, vlč. Silvio Milin, župnik u Sv. Jurju i dekan senjski. Iz Otočca: don Anđelko Kaćunko, gdja Valentina Grahovac i mons. Tomislav Šporčić

Na sastanku se raspravilo o više tema, ali sve su se odnosile na obiteljski pastoral. Osvrnulo se na razne toček obiteljskog pastorala u prošloj godini. Tu je u svakom slučaju bio važan događaj pohod pape Benedikta XVI. koji je hHrvatsku pohodio upravo radi proslave Svjetskog dana obitelji, osrulo se na prošlogodišnji susret supružnika i roditelja koji se održao na Trsatu 16.listopada. Središnja točka ove sjednice bila je pripremanje i vođenje hodočašća vjernika Gospićko-senjske biskupije na Trsat, u subotu, 22. listopada o.g. U pripremi za ovo hodočašće izdat će se posebni plakat, kojeg će tiskati Uprava Trsatskog svetišta, a u biskupiji će se pripremiti posebni – prigodni bilten s određenim temama, a napistat će ih mons. Tomislav Rogić, Marinko Miličević i mons. Tomislav Šporčić.

Na Trsatu za hodočasnike će taj dan prije podne biti zajednički Križni Put, Oni koji će se u to vrijeme htjeti ispovijedati to će im biti omogućeno, Sv. Misa bit će u 12 sati. Nakon mise bit će kratka okrepa i odmor te odlazak u riječku katedralu gdje će biti molitva svečane večernje. S time biti završen zajednički program hodočašća.

( b )