Premijera književnog djela u Švici: Predstavljanje prve knjige Nade Rogić ‘Švičke besede’

Književna scena bit će obogaćena za jedno posebno djelo, prvijenac autorice Nade Rogić, pod naslovom “Švičke besede”. Svi ljubitelji književnosti pozvani su na predstavljanje ovog iznimnog djela koje će se održati u petak, 23. lipnja 2023., s početkom u 19.30 sati, u Područnoj OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac u Švici, uoči blagdana švičkog patrona sv. Ivana Krstitelja.

O knjizi će govoriti prof. Orijana Paus koja će interpretirati sadržaj, Milan Kranjčević će se osvrnuti na jezične osobitosti, dok će Manja Kostelac-Gomerčić objasniti kontekst nastanka knjige.

Nastavak ispod oglasa

Predstavljanje će biti upotpunjeno izložbom slika amaterske slikarice Anke Rogić iz Rijeke, te nastupom gitarističkog dua. Druženje će se nastaviti uz mali domjenak.

Knjigu je izdao KUBS Baštinica, a tisak je sufinanciran proračunskim sredstvima Grada Otočca.

“ČA je domoljubno obilježje, simbol prošlosti i moguće budućnosti. Zavičajne besede, obilježene različitim već navedenim ostvarajima, prožimaju život Nade Rogić, a time i tekstove u ovoj zbirci jer „Iskoni bje slovo…“ (U početku bijaše Riječ…), kako reče evanđelist Ivan”, ističe Orijana Paus u recenziji knjige.

Njenom riječju, Nada Rogić razgoni mrak i postavlja svjetlo, koje tama nikada ne obuze. Autorica kroz zbirku “Švičke besede” gradi most između prošlosti i budućnosti, stvarajući neuništivo književno naslijeđe.

L.O.