Ribarska večer u povodu Gospe ribarske

0

SENJ – U okviru ribarske večeri održane na Trgu Cilnica u povodu Gospe ribarske, koju su zajednički organizirali Turistička zajednica Grada Senja i Leo klub „Bura“ Senj, upriličena je i dodjela nagrada za najljepšu okućnicu na području Grada Senja, a dobitnica nagrade za najljepšu okućnicu je Angelica Vtič-Dešić iz naselja Trbušnjak. Izbor najljepše okućnice je tijekom lipnja provelo posebno povjerenstvo Turističke zajednice Grada Senja, a sukladno pravilniku koji ovu tematiku regulira ocjenjivala se uređenost okućnica, balkona kuća ili stambenih zgrada te uređenost okoliša poslovnih prostora, odnosno cvijetnost i hortikulturno uređenje,cjelovito uređenje i utjecaj na izgled ulice. Povjerenstvo je prilikom obilaska prikupilo i fotodokumentaciju koja je poslužila za određivanje konačnog poretka okućnica u konkurenciji.
U kategoriji uređenosti okućnica drugoplasirana je okućnica Marije Vukelić, a treće mjesto pripalo je Vinku Karabaiću. Za uređenost okoliša poslovnih prostora nagradu je osvojio Trgovački obrt TIKI vlasnice Milene Glavičić.
Sama ribarska večer imala je humanitarni karakter. Pečena riba dijelila se besplatno, svirao je sastav Ferali, a građani su davali svoj novčani prilog koji će Leo klub koristiti u svojim daljnjim akcijama. Time je klub proslavio i dvije godine svog aktivnog djelovanja u senjskoj sredini.

A.P.

Oglas