ŠUTIĆ: „NE, politici sukoba, podjela i vrijeđanja“

0

Nakon povijesnog događaja, kako za Grad Otočac tako i Hrvatsku bila mi je obaveza da sazovem tiskovnu konferenciju, pogotovo kad uzmemo za činjenicu da je Hrvatska u gospodarskom smislu na koljenima, i kad je HDZ dobio priliku od građana da ponovno preuzme odgovornost za Hrvatsku, kazao je danas na tiskovnoj konferenciji predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić.
„Mi smo u Otočcu dobili obavezu sa ovim brojem glasova da preuzmemo odgovornost za grad Otočac koji je zaista u situaciji koja nije dobra niti za građane niti za nas koji se bavimo politikom. Zahvaljujem svim građanima i građankama Grada Otočca, što su jučer u tako velikom broju izašli na birališta, pokazali svoju odgovornost, i zahvaljujem što su HDZ dali tako veliko povjerenje i što s ili u politici sukoba, podjela i vrijeđanja koju je ovih dana sijala gradska vlast rekli ne. Kroz ovu smo se kampanju bavili afirmativnim temama, temama za interese građana, a pojedinci su se bavili sa onim za što su građani prepoznali da nije dobro za budućnost“ – akazao je Šutić.
Dodao je da u zadnje tri godine koliko vodi HDZ bilo je razmišljanja o rušenju gradske vlasti, no rekao sam da ne želim da Otočac bude grad o kojem će se pričati, jer želim da ova vlast kojoj su građani Otočca dali povjerenje završi svoj mandat do kraja. HDZ nije bio rušilački faktor u gradu, no kada doživite da ste rođeni i živjeli u jednom selu 65 ili 67 godina pa vas u tom selu pobjedi netko drugi, onda morate shvatiti da je došlo vrijeme za neke nove ideje, da su građani prepoznali da je to potrošeno a HDZ i naš predsjednik ŽO HDZ-a Darko Milinović također zahvaljuje mještanima sela Prozor jer je u rodnom selu kandidata za Sabor g. Kostelca pobijedio. Dado je vodio afirmativnu kampanju a gradonačelnik Kostelac kampanju vrijeđanja i sukoba. Predsjednik Plenković je polučio povijesni rezultat za RH, samo zato što je njegova kultura politički suprotna od Milanovića koji je vodio politiku sukoba, politiku podjela. HDZ sa jučerašnjim rezultatom u Otočcu zna što je za činiti, zahvalni smo građanima ali smo i svjesni odgovornosti koju su građani stavili pred nas.
„I sada pozivam gradsku vlast kojima su građani rekli ne, koji su jučer izgubili povjerenje građana da surađujemo i da do lokalnih izbora probamo učiniti sve što je moguće više za naš grad. Poručujem, ne politici sukoba, podjela i vrijeđanja koju vode gradonačelnik Kostelac i njegovi najbliži suradnici poput gospodina Grčevića“ – kazao je predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić.
Dražen Prša