Svjetski dan šuma – Projektni dani Srednje škole Otočac

0

Srednja škola Otočac u suradnji s HGK, Županijskom komorom Otočac danas 21.ožujka na glavnom gradskom trgu u Otočcu predstavljaju se nizom tematskih plakata, prezentacijama i prigodnim letkom, dok je školska grupa „Kreativa“ javno promovirala oslikavanje platnene torbe s ciljem upozorenja građana na štetnost korištenja plastičnih vrećica i zamjene istih s platnenom.

Tako želimo podići globalnu svijest o važnosti očuvanja šumskih ekosustava i okoliša općenito kaže prof.Robert Šimunaci, dipl.ing.šumarstva.

Uspješna suradnja UNDP-a i Srednjih škola iz Senja, Gospića, Otočca i Raba nastavlja se i u 2011.godini Pričom o šumi. Učenici svoje radove predstavljaju danas prigodom Svjetskog dana šuma 21.ožujka. Šume su jedno od najvećih obnovljenih prirodnih resursa koje nam pružaju višestruke koristi od prvotnih vremena do danas. Stoga su Ujedinjeni narodi proglasili 2011. Međunarodnom godinom šuma ističe mr.sc.Joso Brajković – predsjednik HGK Županijske komore Otočac.

Jedna platnena vrećica zamjenjuje 1000 plastičnih vrećica. Znate li da se dvije trećine našeg otpada, ako je odvojeno prikupljeno, može ponovno upotrijebiti ?

/ bib /