Turistička zajednica Grada Otočca organizira besplatno razgledavanje grada

0

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča koji se svake godine slavi 21. veljače, Turistička zajednica Grada Otočca odlučila je pozvati sve građane na besplatno dvosatno razgledavanje grada. Ova inicijativa omogućit će stanovnicima da na jedan dan postanu turisti u vlastitom gradu te da otkriju njegove skrivene priče i znamenitosti pod vodstvom Ruže Orešković.

Orešković će tijekom ture ispričati ratnu priču Otočca, stavljajući poseban naglasak na zgrade i lokacije u centru grada koje su igrale ključnu ulogu tijekom ratnih godina. Ova tematska šetnja osmišljena je ne samo kao edukativna prilika za građane, već i kao inspiracija za iznajmljivače i sve one koji se bave turizmom, kako bi i sami mogli prenijeti ove važne priče svojim gostima.

Oglas

Razgledavanje započinje u 16 sati na Trgu Dražena Bobinca, odakle će se sudionici uputiti na obilazak gradske jezgre sve do vojarne, pružajući jedinstvenu priliku za upoznavanje bogate povijesti i kulturne baštine Otočca. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i iskoriste ovu priliku za bolje upoznavanje svog grada.

L.O.