U projektu Ličko-senjske županije „Zajedno za budućnost“, 30 pomoćnika u nastavi za 33 učenika s teškoćama

Ličko-senjskoj županiji su za Projekt „Zajedno za budućnost“ ukupne vrijednosti 1.330.978,23 kn, odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., u iznosu od 1.264.429,31 kn. Ličko-senjska županija sufinancira 5% vrijednosti projekta.
Kroz Projekt će se zaposliti 30 osoba kao pomoćnici u nastavi te će se pružiti potpora za 33 učenika s teškoćama iz osam osnovnih i četiri srednje škole: OŠ Donji Lapac, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Plitvička Jezera, OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Kralja Tomislava, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, SŠ Plitvička Jezera, SŠ P. Rittera Vitezovića u Senju, SŠ Otočac i Strukovna škola Gospić.
Sa svim školama koje sudjeluju u projektu, 2. rujna 2015. god. potpisan je Sporazum o partnerstvu, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Župan Ličko-senjske županije potpisao je 03. rujna 2015. god. Slijedi raspisivanje Javnog poziva za zapošljavanje pomoćnika, koji bi s radom trebali započeti početkom listopada 2015. god.
Pomoćnici u nastavi pružit će potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju te pružiti podršku uspostavi sustava neposredne profesionalne potpore učenicima s teškoćama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, priopćeno je iz Kabineta župana.
L.O.