U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

0
Ilustracija

Protekli vikend dogodilo se osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u njima je jedna osoba teško i 11 osoba lakše ozlijeđeno.

Na državnoj cesti broj 52, u mjestu Vrelo, Općina Plitvička Jezera, u subotu oko 17 sati dogodila se prometna nesreća kada 31-godišnji slovački državljanin upravljajući osobnim automobilom slovačkih nacionalnih oznaka, nije propustio sva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera zadržavajući pravac kretanja, pri čemu je prednjim djelom svog vozila udario u prednji dio motocikla hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. 

Vozač motocikla je prevezen u Opću bolnicu Gospić gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede. 

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 31-godišnjeg slovačkog državljanina biti će dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  

Represivne akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u subotu u mjestu Budak, Grad Gospić (1,57g/kg), kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

L.O./PULS