U Rijeci pokrenuta internetska katolička televizija

0

“Riječka katolička televizija” novi je projekt internetske televizije koja je započela s radom na blagdan sv. Vida, 15. lipnja. Pokrenula ga je skupina studenata s Teologije u Rijeci predvođena Pavlom Čalogovićem, a za sada se emitira eksperimentalno. Prve postavljene snimke na stranici www.rikatv.net, snimke su proslave sv. Vida, propovijedi požeškog biskupa Antuna Škvorčevića te VidFesta i festivala duhovne glazbe.
Potporu projektu dao je riječki nadbiskup Ivan Devčić te predstojnik Teologije u Rijeci Milan Špehar. “Posebno se radujem što je projekt došao od vjernika laika koji čine ogromnu većinu u Crkvi. Ova inicijativa odražava svijest odgovornosti naših vjernika da zauzmu svoje mjesto u životu Crkve”, istaknuo je nadbiskup Devčić.
Projekt bi trebao pratiti najvažnija događanja u Riječkoj nadbiskupiji, ali i ponuditi neke stalne rubrike koje bi se redovito ažurirale. Podršku su dali i profesori s riječke teologije Jerko Valković, Josip Grbac, Anđela Jeličić i Marko Medved, koji bi trebali biti nosioci redovitih rubrika kao što su komentari događanja, tumačenja Biblije, povijesne crtice i nedjeljne propovijedi. Događanja koja se prate bit će snimljena u cijelosti, ne samo fragmentarno kako običavaju druge televizije, te će se sačuvati za potrebe arhiva. Na stranicama će biti objavljivani kraći prilozi i sažeci.

(Ika)

Oglas