U sjećanje na trenera Josu Starčevića – Ćelu: održan 3. memorijalni turnir u Gospiću

Gospić – U subotu, 9. rujna 2023. godine, Rukometni klub “Gospić” bio je domaćin trećeg memorijalnog turnira “Joso Starčević – Ćele”. Ovaj događaj ima za cilj očuvati uspomenu na voljenog trenera i jednog od osnivača kluba.

Uz počast na centralnom križu gradskog groblja Sv. Marije Magdalene, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, obitelji pokojnog trenera i svim prisutnima obratio se predsjednik kluba Tomislav Rukavina. Sjećanje na trenera podijelio je i njegov dugogodišnji suradnik Ivan Sorić.

Nastavak ispod oglasa

Turnir je okupio tri seniorske ekipe: Rukometni klub Bjelovar, Muški rukometni klub Kozala i domaćine iz Gospića. Iako je domaća ekipa, u kojoj je većina igrača debitirala u seniorskom rangu, pružila dobar otpor, gostujuće ekipe pokazale su visoki nivo kvalitete.

Pehare je dodijelio unuk pokojnog trenera, što je turniru dalo posebnu emotivnu notu. Turnir je već postao tradicija i lijepa prilika za sjećanje na Josu Starčevića, poznatog kao Ćele.

REZULTATI:

– RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 18:34
– RK BJELOVAR – RK GOSPIĆ 44:10
– MRK KOZALA – RK BJELOVAR 14:26

KONAČNI POREDAK:

1. RK Bjelovar
2. MRK Kozala
3. RK Gospić

Joso Starčević, od milja zvan Ćele, bio je ne samo trener, nego i životni učitelj mnogim generacijama u Gospiću. Njegova ostavština nastavit će oblikovati mlade rukometaše i ljude u Gospiću još godinama.

L.O.