U spomen i sjećanje na Dragana Šepca

1

Otočac _ Na današnji dan prije 21 godinu, iz zasjede je, mučki ubijen na Šajnerici, nedaleko Otočca Dragan Šepac pripadnik policije PP Otočac. Njemu u spomen, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća njegovi suborci pripadnici PP Otočac predvođeni zapovjednikom Mladenom Kranjčevićem, pripadnici Udruge Specijalne jedinice policije „Sokolovi 1991.“  predvođeni predsjednikom, dopredsjednikom i tajnikom udruge Milenkom Kovačićem, Tomislavom Majetićem i Ivanom Bižanovićem te dopredsjednikom Udruge 133. brigade HV Davorom Peitelom puk. u mirovini odali su dužan pijetet.

Mladi policajac Dragan Šepac obavljajući dužnost obrane Domovine podmuklo je iz zasjede od strane tkz. Martićevih terorista snajperskim hitcima ubijen.

Oglas

Tkz. „Martićevci“, obučeni u maskirne odore, 25. srpnja organizirali su napad iz zasjede na policijski punkt na Špilniku, te snajperskom vatrom u 20,30 sati napali su policijsku ophodnju koja je obavljala redovite zadaće na policijskom punktu Šajnerici, pri čemu je smrtno pogođen policajac Dragan Šepac. Poslije ubojstva Dragana Šepca, i na drugog policajca koji je u međuvremenu uspio pronaći zaklon, osim snajperske otvorena je i rafalna paljba iz automatskog oružja.

Nakon mučkog ubojstva iz zasjede policajca Slavka Cetinjanina 19.07.1991., godine, ponovilo se 25. 07.1991. godine još jedno mučko, podmuklo i opet iz zasjede ubojstvo policajca Dragana Šepca. To je bio nedvojbeni dokaz da pobunjeni srbočetnici imaju namjeru zauzeti  Gacku dolinu ne mareći za način ratovanja i žrtve.

Uslijedili su brojni bjesomučni napadi srbočetnička na šire područje Gacke.

Da se ne zaboravi, i da sjećanja ne blijede činom odavanja počasti poginulom Draganu Šepcu danas su pokazali njegovi prijatelji iz rata.

 

Dražen Prša