U spomen i sjećanje na Dragana Šepca

Otočac _ Na današnji dan prije 21 godinu, iz zasjede je, mučki ubijen na Šajnerici, nedaleko Otočca Dragan Šepac pripadnik policije PP Otočac. Njemu u spomen, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća njegovi suborci pripadnici PP Otočac predvođeni zapovjednikom Mladenom Kranjčevićem, pripadnici Udruge Specijalne jedinice policije „Sokolovi 1991.“  predvođeni predsjednikom, dopredsjednikom i tajnikom udruge Milenkom Kovačićem, Tomislavom Majetićem i Ivanom Bižanovićem te dopredsjednikom Udruge 133. brigade HV Davorom Peitelom puk. u mirovini odali su dužan pijetet.

Mladi policajac Dragan Šepac obavljajući dužnost obrane Domovine podmuklo je iz zasjede od strane tkz. Martićevih terorista snajperskim hitcima ubijen.

Nastavak ispod oglasa

Tkz. „Martićevci“, obučeni u maskirne odore, 25. srpnja organizirali su napad iz zasjede na policijski punkt na Špilniku, te snajperskom vatrom u 20,30 sati napali su policijsku ophodnju koja je obavljala redovite zadaće na policijskom punktu Šajnerici, pri čemu je smrtno pogođen policajac Dragan Šepac. Poslije ubojstva Dragana Šepca, i na drugog policajca koji je u međuvremenu uspio pronaći zaklon, osim snajperske otvorena je i rafalna paljba iz automatskog oružja.

Nakon mučkog ubojstva iz zasjede policajca Slavka Cetinjanina 19.07.1991., godine, ponovilo se 25. 07.1991. godine još jedno mučko, podmuklo i opet iz zasjede ubojstvo policajca Dragana Šepca. To je bio nedvojbeni dokaz da pobunjeni srbočetnici imaju namjeru zauzeti  Gacku dolinu ne mareći za način ratovanja i žrtve.

Uslijedili su brojni bjesomučni napadi srbočetnička na šire područje Gacke.

Da se ne zaboravi, i da sjećanja ne blijede činom odavanja počasti poginulom Draganu Šepcu danas su pokazali njegovi prijatelji iz rata.

 

Dražen Prša