Uskrs u Otočcu: Bogat program za sve generacije

0

Turistička zajednica Grada Otočca i ove godine s ponosom najavljuje održavanje manifestacije “Uskrs u Otočcu”. Manifestacija će se održati u subotu, 23. ožujka 2024. godine, počevši u 14 sati sa sajmom lokalnih proizvoda. Posjetitelji će imati priliku kupiti razne etno i gastro proizvode, kao i suvenire lokalnih proizvođača iz Otočca i okolice.

Od 15 sati na programu su radionice izrade uskrsnih motiva za djecu i odrasle, s naglaskom na iskorištavanje vune i ostalih materijala. OPG Vunena čarolija održat će radionicu suhog filcanja vune, dok će udruga Gačanka Otočac predstaviti tehniku izrade uskrsnih jaja od recikliranih materijala. Za sudjelovanje u radionicama nije potrebna prethodna prijava.

Poseban program za djecu počinje u 17 sati, uključujući igre, predstavu, kreativne aktivnosti i maskirane animatore iz “Zemlje zabave” pod nazivom „Uskrs u zemlji čuda“. Dan završava koncertom poznatog otočkog glazbenika Zvonimira Tonkovića, poznatijeg kao „ZvoneTon“, koji počinje u 19 sati i obećava dobru atmosferu.

Uz bogat zabavni program, posjetitelje očekuje i ugostiteljska ponuda OPG-a Balen i Caffe bar-a Picasso u gradskom parku. U slučaju lošeg vremena ili drugih nepredviđenih okolnosti, organizator zadržava pravo izmjene, dopune ili otkaza programa.

U četvrtak, 21. ožujka 2024., kao uvod u manifestaciju, održat će se korizmeni koncert Ansambla LADO pod nazivom „O Isuse daj mi suze“ u Crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Koncert počinje u 18:30 sati, nakon večernje mise, i označava početak obilježavanja 75. godina umjetničkog djelovanja ansambla.

Osim navedenog, Uskrs u Otočcu će biti obilježen i bogatim uskrsnim doručkom na Uskrsni ponedjeljak te zanimljivim turnirom, o čemu će više informacija biti objavljeno uskoro.

L.O.