Uskrsna čarolija okupila djecu i obitelji u srcu Otočca

0

Otočac – U srcu otočkog gradskog parka, druga po redu manifestacija “Uskrs u Otočcu” jučer je privukla veliki broj posjetitelja, a među njima najviše djece. Događaj je ponudio bogati uskrsni sajam s 15 proizvođača koji su izložili svoje proizvode. Među njima su se našli OPG Vunena čarolija, udruga Gačanka, OPG Bronzi Bee, te mnogi drugi iz Otočca i šire. Posjetitelji su imali priliku kupiti razne uskrsne ukrase, suvenire, med, svijeće, pekmeze, rakiju i nakit, kao i uživati u tradicionalnim i etno predmetima.

Pored sajma, manifestacija je ponudila i kreativne radionice. Udruga Gačanka organizirala je radionicu izrade uskrsnih jaja od vune, dok je OPG Vunena čarolija privukao posjetitelje radionicom suhog filcanja vune s uskrsnim motivima. Najveću pažnju, međutim, privukao je animacijski tim iz Pule – Zemlja zabave, koji je predstavom “Uskrs u zemlji čuda” očarao najmlađe i njihove roditelje. Inspirirana “Alisom u zemlji čudesa”, predstava je uz kostimirane animatore ponudila i kreativne radionice te igre uz zabavu otočkog glazbenika Zvonimira Tonkovića.

Turistička zajednica grada Otočca i učenici Srednje škole Otočac uveličali su atmosferu ukrašavajući park uskrsnim simbolima, stvarajući tako pravu uskrsnu čaroliju. Otočac se priprema i za nastavak proslave na Uskrsni ponedjeljak s Uskrsnim doručkom ispred crkve Presvetog Trojstva i turnirom u tucanju jaja, obećavajući još jedan dan ispunjen zajedništvom i veseljem.

L.O.