Uskršnja čarolija u Otočcu: Od tradicionalnih delicija do turnira u tucanju jaja

0

Otočac se priprema za proslavu Uskrsa s nizom događanja koja obećavaju nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje i mještane. U suradnji Turističke zajednice Grada Otočca, Župe Presvetog Trojstva i Udruge umirovljenika, grad će prvi put biti domaćin Uskrsnog doručka, koji se planira za Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, odmah nakon svete mise u 12 sati ispred lokalne crkve.

Blagdanski stol krasit će tradicionalna jela: kuhana i obojena jaja, šunka, sir, kolači i ostale slastice. Uz gastronomsku ponudu, organizatori su pripremili i zabavni program, uključujući turnir u tucanju jaja za djecu i odrasle, s mogućnošću prijave na dan događaja. Pobjednike turnira očekuju vrijedne nagrade, a pravila su jednostavna – cilj je sačuvati svoje jaje čitavim.

Cilj manifestacije je promicanje lokalnih uskrsnih tradicija i gastronomije, te pružanje jedinstvene prilike za druženje i zajedništvo. Uz doručak, Udruga umirovljenika, uz potporu Turističke zajednice i Župe, pripremit će i podijeliti uskrsne specijalitete.

Manifestacija “Uskrs u Otočcu” započinje već 21. ožujka korizmenim koncertom Ansambla LADO, a nastavlja se uskrsnim sajmom lokalnih proizvoda i zabavnim programom za djecu u gradskom parku 23. ožujka.

Iz TZ Grada Otočca pozivaju sve da se pridruže proslavi Uskrsa u Otočcu i zajedno uživaju u bogatom programu i tradiciji ovog blagdana.

L.O.