Uživajte u čarima “Noći muzeja” u Muzeju Gacke

0

Gacko pučko otvoreno učilište i Muzej Gacke pozivaju da postanete dio čarolije “Noći muzeja 2024.”, koja će se održati u petak, 26. siječnja. Ulaz je slobodan, a program počinje već u jutarnjim satima radionicama prilagođenima za predškolski uzrast i osnovnoškolce.

Događanje će otvoriti vrata kulture i umjetnosti za sve generacije, a posebno će obradovati najmlađe. Od 9 do 13 sati, kroz igru i kreativnost, djeca će imati priliku naučiti nešto novo i izraziti svoju kreativnost.

U večernjim satima, od 18 do 22 sata, posjetitelji će biti dočekani uz tradicionalne napitke i slastice, omogućujući im da se opuste i pripreme za ostatak večernjeg programa.

Jedan od centralnih događaja večeri bit će predstavljanje knjige “Legendarica” od 19 do 20:15 sati. Ova knjiga narodnih legendi i priča s područja Ličko-senjske županije, zasigurno će privući one željne znanja o lokalnim legendama.

Za ljubitelje umjetnosti, od 20:30 do 22 sata, bit će otvorena skupna izložba pod naslovom “10 godina ciklusa Likovni umjetnici u Muzeju”, koja obećava prikazati umjetnička dostignuća koja su obilježila posljednje desetljeće.

Za kraj, od 21 do 22 sata, stručno vodstvo provest će zainteresirane kroz stalni postav muzeja, dajući posjetiteljima uvid u manje poznate dijelove povijesti i eksponate muzeja.

L.O.