Za vikend devet kaznenih djela: Krali se mobiteli, torbice, dijelovi za traktor, prijetilo smrću, otkopavali mrtvaci

0

Tijekom proteklog vikenda (9. – 11. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet kaznenih djela, dvadeset i četiri prometne nesreće i četiri narušavanja javnog reda i mira. 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad: 

  • 52-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je 26. srpnja 2019. godine, u jednom trgovačkom centru u Otočcu otuđila mobilni uređaj na štetu 28-godišnje hrvatske državljanke. Protiv nje je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, 
  • 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 5. kolovoza telefonom prijetio smrću 40-godišnjem hrvatskom državljaninu, 
  • 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. On je dana 8. kolovoza, po policijskim službenicima Policijske postaje Novalja zatečen u posjedovanju 103 grama droge tipa marihuana namijenjene za daljnju preprodaju,
  • 33-trogodišnjim talijanskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede mira pokojnika. Sumnjiči se da je 10. kolovoza sa arheološkog lokaliteta „Jaz“ na području Novalje otuđio jednu ljudsku kost.      

Počinitelji istih kaznenih djela su uhićeni i predani pritvorskim nadzornicima, a kaznene prijave dostavljene su nadležnim državnim odvjetništvima.

Noću, 8./09. kolovoza 2019. godine u Gradu Gospiću, nepoznati počinitelj je otuđio dijelove s dva traktora vlasništvo jednog poljoprivrednog obrta i jednog poljoprivrednog gospodarstva.

U petak, 9. kolovoza u popodnevnim satima u mjestu Vidalići, Grad Novalja, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac vlasništvo 31-godišnje hrvatske državljanke. 

U nedjelju, 11. kolovoza iz nezaključanog vozila u Gradu Gospiću, nepoznati je počinitelj otuđio torbicu sa dokumentima, naočalama i ključevima oštetivši 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. 

Istoga dana, nepoznati počinitelj je s plaže „Jadro“ u Staroj Novalji otuđio torbicu sa mobilnim uređajem, dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 23-godišnjeg nizozemskog državljanina, a iz kluba „Papaya“ torbicu sa mobilnim uređajem i ključevima vlasništvo 16-godišnje njemačke državljanke.

Policija traga za počiniteljima, a kaznene prijave biti će dostavljene nadležnim državnim odvjetništvima.

L.O.