Župan dr. Milinović:“Kroz zajedništvo i suradnju širimo optimizam“!

Ličko-senjska županija i Grad Gospić bili su danas domaćini tradicionalnog božićnog prijema. U holu Kulturno-informativnog centra Gospić  okupili su se predstavnici svih jedinica lokalne samouprave sa ovoga područja, ravnatelji ustanova, direktori javnih poduzeća, predstavnici i članovi brojnih braniteljskih udruga, predstavnici policije, Hrvatske vojske i vjereskoga života.

“Čuvajte se profesionalnih prijatelja”

Nastavak ispod oglasa

Nazočne je najprije pozdravio župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

-Bliži nam se kraj još jedne godine i vrijeme je da se osvrnemo i pogledamo kakva nam je to godina bila. Živimo u dinamičnom svijetu, u svijetu gdje nas svake sekunde mediji obasipaju novim informacijama. Jučer je tijekom prijema biskup mons. Zdenko Križić  rekao kako u medijima dominiraju pesimistične vijesti. Unatoč tome, kao i otac biskup i ja sam optimist. Ovu godinu pamtit ćemo po aferama: SMS, Borg, Agrokor, brodogradilišta, afera „ona i ova“… Malo tko se sjeća da je Hrvatska povećala BDP, povećane su plaće, počela je gradnja Pelješkog mosta, turizam je u znaku rekorda. Uglavnom se u javnosti širi pesimizam. Ono što nas čini nezadovoljnima jest manje vjenčanja i rođenih u Ličko-senjskoj županiji.

Ono što nam svima treba jest zajedništvo, vrijeme je da istaknemo ono što nas čini bogatima. To je broj prijatelja koje imate oko sebe. Tu dijelim profesionalne i privatne prijatelje. Bez obzira na boju političkog dresa vrijeme je da svi budemo maksimalno obzirni jedni prema drugima, da surađujemo i uvijek imamo zajednički božićni domjenak. Zajedništvo je jedini način našeg ukupnog napretka, a to nam je glavni cilj kojemu stremimo, rekao je u pozdravnom govoru župan dr. Darko Milinović.

Nazočne je u ime grada-domaćina pozdravio gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević. Blagoslov za sve nazočne udijelio je biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, a prigodnom pjesmom božićni prijem je uveličao Gradski zbor Vila Velebita.

L.O.