Župan Kolić u Jablancu i Sv.Jurju

0

U pratnji gradonačelnika Grada Senja Darka Nekića, dožupana ličko senjskog Sanjina Rukavine, predstavnika županijskih stručnih službi „Lire“ i Razvojne agencije Senj, ličko senjski župan Milan Kolić obišao je luku Prizna u kojoj su u tijeku radovi na proširenju i nadogradnji trajektne luke.
Kako su izvijestili predstavnici projektanta i nadzora te ravnatelj lučke uprave Predrag Dešić, radovi teku po planu i trebaju biti dovršeni do 8. Travnja, kada je zakazan tehnički pregled, a luka bi trebala biti u funkciji od 10.travnja.
U Sv. Jurju obiđen je i projekt marine koja će imati oko 200 mokrih i 200 suhih vezova sa svom popratnom infrastrukturom, servisi, ugostiteljski objekti, benzinska stanica…Vrijednost ove investicije procjenjuje se na oko 57 milijuna kuna.
Investitor i domaćin županu Milanu Koliću u Sv. Jurju bila je pilana „Katalinić“ d.o.o. iz Krasna. Projekt je dobio bezrezervnu podršku župana ličko senjskog Milana Kolića. Kako je kazano, stručne službe županije i predstavnici nazočnih agencija pomoći će u izdavanju potrebne dokumentacije, a prvi dokument koji će se izraditi je studija isplativosti ove investicije. Župan Milan Kolić nazočio je misnom slavlju i proslavi Sv. Josipa, zaštitnika župe Jablanac te proveo vrijeme družeći se s mještanima i predstavnicima MO Jablanac.

LO

Oglas